Wijnmaker Brendan Tracey

Wijnhuis Brendan Tracey
Regio Loire, Frankrijk
Methode Natural
Druiven Pineau D’Aunis, Romorantin, Cot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc oa
Wijnen Rue de la Soif, WahWah, Capitalisme Rouge, Pour une Poignee des bouteilles, Romorantin

De wijnen van Brendan dronken we voor het eerst in Parijs. Bij thuiskomst heb ik Brendan een mailtje gestuurd dat ik verliefd geworden was op zijn wijnen. In januari 2016 kwam de eerste pallet binnen uit de Loire en de rest is geschiedenis. De vriendschap die soms ontstaat is waardevol en zo ook tussen Brendan en ons. We bezoeken elkaar graag, in Sainte Anne èn in Rotterdam.

Vroeger de leadzanger van de Californische punkband ‘The Insults’ en nu wijnmaker.

Brendan is wat je noemt een ‘negociant’. Hij zoekt gezonde druiven en koopt deze van de desbetreffende boer. Altijd biologisch! Hij heeft ook eigen wijngaarden maar wat hij zelf aangeeft is dat hij het meest plezier haalt uit het wijn maken. Wel plukt hij uiteraard de druiven zelf en is hij regelmatig aanwezig in de velden. Wijn begint bij de oorsprong, de wijngaarden.

Brendan is een kind van een Franse moeder en een Amerikaanse vader. Hij groeide op in Amerika en kwam op zijn 16e naar Frankrijk. Hij ontmoette toen Annie al, zijn levenspartner. Terug in Amerika beleefde hij een roerige periode in de punkscene als zanger van The Insults. De liefde riep en terug in Frankrijk trouwde Brendan met Annie. Na jaren gewerkt te hebben in de journalistiek heeft hij in 2009 zijn bachelor gehaald in oenologie. Hierna ging hij in de leer bij Thierry Puzelat die hem meenam in de wereld van natuurwijnen.

Punkmuziek en Natuurwijnen, dè combi!

Winkelwagen
Scroll naar boven