Wijnmaker Casa Pardet

Wijnhuis Casa Pardet
Regio Verdu, Catalonië, Spanje
Methode Biodynamisch, Natural
Druiven Trepat, Chardonnay, Macabeu, Cabernet Sauvignon
Wijnen Cabaret Sauvignon, Trepat Amfora, Ancestral Doble D ea

Soms duurt het wel even voor je samenwerkt. We ontmoeten Pep en Maria al in 2016 en waren onder de indruk van hun wijnen. En van Pep, van zijn bulderende lach! We ontmoeten elkaar later bij Les Anonyes en begonnen te mailen. Nu bezoeken we Pep en Maria elk jaar als we in het Zuiden zijn. Heerlijke bezoeken die ons elke keer weer een andere kant laten zien van het leven.

Wijnmaken is geen baan, het is het leven.

Pep en Maria ontmoeten elkaar op een wijnbeurs, Maria is voor Pep naar Catalonië vertrokken vanuit Keulen. Liefde. Maar liefde gaat niet altijd over rozen, zeker niet als je dit vak gekozen hebt. Tegenvallende oogsten, problemen in Catalonië, dwarsliggende conventionele buren… Toch weerhoudt dit Pep en Maria niet om jaar na jaar wijn te maken waar ze achter staan, echt pure natuurwijn!

Casa Pardet is opgericht in 1993 door Joseph Torres, ofwel Pep. Hij wist al op zeer jonge leeftijd dat hij producent van wijn wilde worden. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste wijngaard en sindsdien maakt hij wijn. Met grote precisie.

‘Alleen de extreme aard van wat we consumeren, kan ons een ‘ECHTE’ voldoening geven. Al het andere, het zijn slecht substituten die moeten bestaan totdat je besluit dat je ze niet langer in je leven wilt. Probeer dat het leven dat in onze boerderij wordt gegenereerd, traceerbaar is naar uw glas’.

Winkelwagen
Scroll naar boven