Wijnmaker Jordi Llorens

Wijnhuis Celler Jordi Llorens
Regio Penedes, Catalonië, Spanje
Methode Natural
Druiven Cabernet Sauvignon, Syrah, Macabeo, Parallade, Grenache
Wijnen SiSi Macabeo, Etikette, Brutal, Blan 5.7, Parallade

In 2008 opende Jordi Llorens zijn kelder in de gemeente Blancafort, in de regio Conca de Barberà. Daarmee zette hij de traditie voort van een familie die zich al eeuwen aan het maken van wijnen had gewijd. Vanaf het begin wilde hij natuurwijnen maken met als doel producten van de hoogste kwaliteit te bereiken met respect voor het milieu.

Jordi is niet alleen met wijn bezig, geologie heeft zijn grootste interesse

Hij werkte aan een innovatief geologisch project met betrekking tot wijnen in samenwerking met een kelder in Priorat en de Universiteit van Barcelona. Zijn enthousiasme is eindeloos. Zowel in de kelder als tussen de wijngaarden vertelt hij honderduit. Een gepassioneerd mens! Muziek is ook belangrijk. Hij zet altijd muziek aan in de kelder, ook dat heeft invloed op de wijn zegt hij. Al dan niet via hem.

We leerden Jordi kennen op een wijnbeurs in Keulen. Communicatie verliep wat stroef door de jaren heen en in november 2019 vertelde hij dat hij nu pas Engelse les volgt zodat we met elkaar kunnen praten. Hij kende een paar zinnen waardoor het leek alsof hij Engels sprak maar dat was dus niet zo. Ons Catalaans laat ook te wensen over maar nu kunnen we uiteindelijk dan lekker kletsen!

Integere man, briljant wijnmaker

Winkelwagen
Scroll naar boven