Wijnmaker Carles Mora Ferrer

Wijnhuis Clot de les Soleres
Regio Penedes, Catalonië, Spanje
Methode Natural
Druiven Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Macabeo, Xarel-Lo
Wijnen Chardonnay, MacBeu, Cabernet Sauvigon Amfora, Xarel-Lo Ancestral

Clot de les Soleres is een wijnmakerij gelegen in de Heredad Ferrer de la Vall, in Piera. Carles Mora Ferrer is de wijnmaker. Het land en de wijnmakerij behoord al eeuwen tot de familie. Het is in verval geraakt en rond 1998 is de wijnproductie hervat. Volgens de biodynamische principes en met minimale interventies. Carles maakt naast wijn ook olijfolie en eigenhandig bouwt hij aan het familie huis. De wijnen kenmerken zich door een aardse zuiverheid.

Carles is te bescheiden voor de mooie dingen die hij maakt

We komen graag bij Carles op dit prachtige landgoed. Het huis was in verval geraakt en is binnenkort te boeken als B&B. Je logeert dan te midden van wijngaarden, olijfbomen en hectares en hectares bos. Op nog geen 30 minuten rijden van Barcelona. Bloed, zweet en tranen zit in het opknappen van dit huis. Maar net als hij met het maken van wijn geen concessies doet, zo ook met het renoveren van het familiebezit. Respect!

In de zomer van 2019 zijn Carles en zijn rechterhand Montse in Rotterdam geweest. Warme dagen vol proeverijen en etentjes bij onder andere Op het Dak en Kaapse Maria. Carles gaf al aan graag te reizen en Rotterdam een toffe stad te vinden. Helaas ging het vervolg bezoek dit jaar niet door vanwege de lockdown maar we zijn er zeker van dat we zodra het kan elkaar kunnen treffen bij onze bar! Kom je dan ook?

Salut i bon vi!!!

Winkelwagen
Scroll naar boven