Wijnmaker Alice Bouvot

Wijnhuis Domaine L’Octavin
Regio Arbois, Jura, Frankrijk
Methode Natural
Druiven Poulsard, Chardonnay, Trousseau, Muscat, Grenache, Molette, Gamay etc .
Wijnen P’tit Poussot, Elle Aime, Commendatore, Hip Hip Jura PoulsardMus’Cat, Ganache, Chez Jean Marc, Mayga Gamay.

Alice Bouvot is een bekende naam in de wijnwereld. Een naam die ze heeft verdiend door keihard te werken en uiteraard prachtige wijnen te maken. Ze werkt vanuit haar gevoel en dat is ook hetgeen haar stuurt. In 2005 is Domaine de L’Octavin ontstaan om in 2009 volledig te werken volgens de biodynamische gedachte. De wijnen van Octavin zijn puur en enkel gefermenteerd druivensap.

Muziek, de wind, de aarde en de energie van Alice Bouvot.

De wijnen van Octavin zijn niet enkel van eigen wijngaarden. Door tegenvallende oogsten is Alice begonnen druiven te kopen bij bevriende wijnboeren. Uiteraard zijn deze druiven biologisch. Van de Languedoc tot de Alsace reist ze om druiven te plukken met haar team van vrienden. Dus je kunt naast poulsardchardonnay en trousseau ook riesling of carignan vinden. Druiven die niet terug te vinden zijn in de Jura.

We ontmoeten Alice jaren terug op Les Anonymes in Angers. De rijen waren dik en het was lastig proeven. Nu, jaren later, zijn we enorm blij deze prachtige wijnen te mogen importeren. Het zijn precies de wijnen, de smaak, de energie waar wij zo onwijs van houden! We hopen dat deze wijnen hier heel veel mensen blij zullen maken.

Wijnen uit de Jura hebben iets magisch!

Winkelwagen
Scroll naar boven