Wijnmaker Cedric Garreau

Wijnhuis Garo’Vin
Regio Anjou, Loire, Frankrijk
Methode Natural
Druiven Chenin, Cabernet Franc, Grolleau, Cabernet Sauvignon
Wijnen Lunatic, SonmanBulles Blanc en Rouge, Metisse, Lulu Berlu, Rouge Anjou

Cedric Garreau werkt liefst alleen op zijn 3 hectare land met wijnstokken rond Beaulieu-sur-Layon. Hij houdt het graag klein omdat hij het liefst alles zelf doet (afgezien van de hulp bij het plukken bij de oogst). Hij is rustig en afgemeten in zijn aanpak en dit komt tot uiting in zijn wijnen, niet gek of wild. Gewoon heerlijke, mooi gemaakte wijnen. Vol fruit en frisheid, gemaakt door de natuur en begeleid door Cedric.

We proefden zijn wijnen en wisten, dit is het!

In 2019 waren we met een groepje in de Loire. We bezochten de jaarlijkse wijnbeurzen. Ik stond rond 10 uur in de ochtend bij Cedric en hij liet me zijn wijnen proeven. Ik wist het meteen! Met hem wilde ik werken. We spraken af om de volgende ochtend bij hem langs te gaan. Toen pas besefte ik hoe bijzonder deze wijnmaker is. Jong, doortastend en precies. Niets of niemand brengt hem van zijn pad af.

Een micro kelder, kleine houten vaten, kleine productie. Alles wat uit zijn kelder komt is fantastisch! De laatste dozen ‘Lunatic 2017’ werden opgehaald door een Zweeds stel. Reizend door Europa. Ze hadden gezien dat ze deze wijn òf in Singapore konden kopen of bij Blije Wijnen. Ze belden en ik hield ze achter. ‘s Avonds om 11 uur stonden ze voor de deur. Een vreugdedansje volgde en toen het kussen van de doos wijn. Woorden schieten soms te kort.

We proefden zijn wijnen en wisten, dit is het!

Winkelwagen
Scroll naar boven