Wijnmaker Grégory White

Wijnhuis Domaine Grégory White
Regio Languedoc, Frankrijk
Methode Natural
Druiven oa Syrah, Terret Bourret, Grenache, Carignan, Cinsault en Chenanson
Wijnen White is Blanc, White is Rouge, White is Rosé, Jamais pas Soif, La Famille

Grégory verhuisde in 2012 met zijn hele gezin naar het zuiden om wijn te gaan maken. Hij woonde hiervoor met zijn vrouw en 2 zoons in Parijs waar hij sportjournalist was. Tijdens een bezoek aan een wijngaard in de Bordeaux zag hij het licht en wilde hij zijn leven omgooien. Hij is op de opleiding in Beaune, oenologie, gaan doen en bij Yannick Pelletier in de leer gegaan.

Het moment in de wijngaard deed hem beseffen dat hij een ander pad wilde bewandelen.

Benedict, zijn vrouw, en hij vonden een huis en wijngaarden in Aspiran. Mooie gezonde gaarden waar al 15 jaar niet gespoten was. En hier begon het avontuur. Grégory maakt nu zo’n 6 verschillende wijnen, uiteraard puur natuur en ondanks vele pieken en dalen lukt het hem elk jaar weer fantastische wijnen te maken.

Wijn maken is niet enkel druiven in het vat doen en wachten op het eindresultaat. Grégory gelooft dat er meer voor nodig is. Hogere krachten die de wijn energie geven. De wijn heeft liefde nodig! Wij geloven dat hij weet wat hij doet. De wijnen zijn elk jaar verrassender en ondanks tegenslagen zoals meeldouw en hagel slaagt hij erin om een super mooi eindresultaat te hebben.

Toch die hogere krachten?

Winkelwagen
Scroll naar boven