Wijnmaker Karim Vionnet

Wijnhuis Domaine Karim Vionnet
Regio Beaujolais, Frankrijk
Methode Low intervention
Druiven Gamay
Wijnen Du beur dans les Pinard, Rawse, Fleurie, Vin de Kav

Karim Vionnet maakt pracht wijnen in de Beaujolais. Hij is de oude buurman van Marcel Lapierre en zodoende is het maken van natuurwijnen hem met de paplepel ingegoten. Of toch niet? Karim wist al op jonge leeftijd dat hij wijnmaker wilde worden. Met vrienden als Christophe Pacalet, neefje van Marcel, werd hij de wijnwereld ingezogen.

Ik drink bijna altijd Beaujolais. Daarnaast ben ik dol op wijnen uit de Loire-vallei.

Karim werkte op zijn 10e al in de wijngaarden. Om wat zakgeld bij te verdienen want breed hadden ze het thuis niet. Uiteindelijk lukte het hem om wat wijngaarden te kopen. Een kelder te starten en daarmee begon een zware weg maar met een fantastisch resultaat! De wijnen van Karim worden wereldwijd verkocht en bejubeld.

Dat Karim gevoel voor humor heeft was ons duidelijk vanaf het begin. Maar dat hij ons jaren voorgehouden heeft geen Engels te spreken ging wel ver;-) Wij met ons beste Frans dagen in Viellié Morgon, handen en voeten, kapot ons bed in. Vorig jaar stonden we wat te kletsen in Saumur, ja, in het Frans, toen zijn Londense importeur aan kwam lopen en hem doodleuk in het Engels aansprak. Bulderen van het lachen, Karim dan.

Bij Guy Breton heeft Karim veel geleerd voor hij zijn eigen weg insloeg

Winkelwagen
Scroll naar boven