Wijnmaker Jacques Février

Wijnhuis Le Raisin a Plume
Regio Loire Atlantique, Frankrijk
Methode Natural
Druiven Melon de Bourgogne, Pinot Gris, Gamay, Abouriou
Wijnen Le Melon, RoséRosé, PGM, A Bout

Voormalig sommelier Jacques Février streek in 2014 neer in Oudon samen met zijn vrouw Julie. Hij had hiervoor een opleiding gevolgd tot wijnmaker in Obernai. De liefde voor natuurwijnen groeide bij hem naarmate hij er in zijn werk als sommelier meer mee te maken kreeg. Het was dan ook een logisch gevolg dat hij wijnen maakt zonder sulfieten.

Van sommelier in conventionele wijnen naar wijnmaker van natuurwijnen

Onze ontmoeting was puur toeval. We waren naar een klein dorp afgereisd in Wallonië om hier Brendan Tracey te ontmoeten. Brendan kwam zeer laat aan waardoor we tijd hadden om de andere wijnen te proeven en de wijnmakers te leren kennen. We bleven lang proeven en praten bij Jacques. En de volgende dag weer. Het was wel duidelijk!

Sinds een jaar of 4 werken we samen en wat opvalt aan zijn wijnen in de loop van de jaren is dat hij zo’n prachtige zuivere wijnen maakt. Elegant en gelaagd zonder tuttig te zijn. Een wijnmaker om in de gaten te houden!

In Oudon, aan de zijkant van de Coteaux d’Ancenis tussen Nantes en Angers, ontdekte hij prachtige wijngaarden in 2014. En voila, het avontuur was begonnen.

Winkelwagen
Scroll naar boven