Wijnmaker Ökologisches Weingut Schmitt

Wijnhuis Ökologisches Weingut Schmitt
Regio Rheinhessen, Duitsland
Methode Biodynamisch, Natural, Low Intervention
Druiven Riesling, Sylvaner, Dornfelder, Merlot, Blaufränkisch, Müller Thurgau ea
Wijnen Riesling Natúr, Zold, Feminin, Müller Thurgau, Frei Körper Kultur, Spätburgunder, FKK

Bianka en Daniel ontmoetten elkaar lang geleden in Duitsland tijdens de eerste vintage van Daniel. Het werd hùn eerste vintage. Ze werken nauw samen in hun zoektocht naar natuurlijk evenwicht. De conventioneel opgevoede Duitse Daniel en uitgesproken Hongaarse Bianka botsen soms maar komen altijd tot een oplossing om hun werk verder te brengen. En dat lukt weten we.

Bianka en Daniel belichamen de nieuwe golf van Duitse wijnmakers.

Voorheen stond Rheinhessen bekend om zijn bulk productie. Nu komen er steeds meer jonge wijnmakers naar voren die terug gaan naar de basis en kwaliteit leveren in plaats van kwantiteit. Bianka en Daniel werken onder het Demeter label. Ze werken biodynamisch en liefst helemaal natuur. Soms gebruiken ze een minimale hoeveelheid sulfiet, alleen als nodig.

We zijn onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de diepe passie die bij deze producenten heerst. En hun lef nieuwe wegen te bewandelen en in te gaan tegen de heersende moraal van het conservatieve Duitsland. Een mooi voorbeeld daarvan is de Feminin, een pracht skincontact Chardonnay.

Do we need to say more?

Winkelwagen
Scroll naar boven