Wijnmaker Roger Diaz

Wijnhuis Celler Les Foes
Regio Valencia, Spanje
Methode Natural
Druiven Monastrell, Garnacha, Macabeu en Trepat
Wijnen Les Casildes, Les Foes, L’Adolescent en Brutal

Roger woont in een ooit bloeiend wijngebied, Les Coves de Vinromà. In de jaren 70 werden de meeste wijngaarden ontworteld voor meer winstgevende gewassen. Dit betekende ook dat de oudewijntradities bijna verloren gingen. Roger besloot de oude tradities in zijn Valenciaanse gebied nieuw leven in te blazen naast zijn baan als geschiedenisleraar.

Rogers wijngaarden hebben nog nooit chemicaliën gezien en zullen deze ook nooit zien.

Tegenwoordig maakt Roger wijn van een paar vergeten onderstammen, maar het grootste deel van zijn productie komt van nieuw aangeplante wijnstokken. Zijn wijngaarden hebben nog nooit chemicaliën gezien en zullen deze ook nooit zien. Geen gebruik van toevoegingen of technische interventies in de wijnbereiding zorgt voor een aantal zeer drinkbare en zeer bijzondere wijnen. Zijn verhaal is bijzonder en wat het nog specialer maakt is dat hij zijn wijn maakt in een nano kelder. Nog nooit hadden we zo’n kleine kelder bezocht.

De druiven komen binnen in de kelder van 35 m2, de druiven worden er geperst, ondergaan de fermentatie en zelfs de botteling gebeurt hier. Dan is er ook nog een muur gebouwd van flessen om de wijn te laten rusten. En dat alles op die 35 m2. Geen haast, de wijn laat weten wanneer hij klaar is.

Chapeau!

Winkelwagen
Scroll naar boven