Wijnmaker Vinyes Singulars

Wijnhuis Vinyes Singulars
Regio Pacs del Penedes, Catalonië, Spanje
Methode Natural
Druiven Xarel-Lo, Sumoll, Grenache, Macabeu oa
Wijnen Sumoi Vermei, Garnatxa Blanca, Minipuca, Elemental, Sumoll Rosat Amfora oa

We ontmoeten Ignasi niet op een wijnbeurs of in Catalonië maar gewoon in Rotterdam op het terras bij Mono. Mark, de oude eigenaar van Mono, nodigde me uit om de wijnen te proeven. Hij had ze namelijk gedronken in Berlijn en vond dat ze naar Nederland moesten komen. Een super goede zet! Wat meteen opviel was de zuiverheid van deze wijnen. In zowel rood, wit, petnat en ook de orange wijnen!

Zuivere, frisse wijnen maken die aangenaam zijn voor velen, dat is zijn doel.

Het landgoed Cal Batlle wordt sinds 1405 door de familie in Penedes gecultiveerd en strekt zich uit over een oppervlakte van 120 hectare, waarvan 34 hectare wijngaard met 50+ jaar oude wijnstokken. Er staan niet alleen wijnstokken, het land staat vol met oa fruitbomen en olijfbomen. De familie met Ignasi voorop wil niets liever dan alles gebruiken wat van hun prachtig schone land komt.

Meer dan 10 verschillende wijnen worden gemaakt maar nooit meer dan zo’n 2000 flessen per cuvee met uitzondering van de Pim Pam. Door het gebruik van amfora en kastanje houten vaten onderscheid Ignasi zich. Zuivere, frisse wijnen maken die aangenaam zijn voor velen, dat is zijn doel. Zijn dochtertje van 5 is een grote hulp, nu al! Ze houdt van de wijngaarden, de kelder en is de artiest die veel van de labels tekent.

De droom van Ignasi? The biggest little farm!

Winkelwagen
Scroll naar boven