Wijnmaker Georg Schmelzer

Wijnhuis Weingut Schmelzer
Regio Burgenland, Oostenrijk
Methode Natural
Druiven Grüner Veltliner, Welschriesling, Frühroter Veltliner, Cabernet Sauvignon ea
Wijnen Bergwerk, Big Nature, Frühroter Veltliner, Cuvee Orange ea

Georg Schmelzer is de vierde generatie wijnmaker. Hij heeft zijn wijngaarden in de regio Gols nabij het Neusiedler meer in Oostenrijk. De wijnbereidingsfilosofie in lijn met de Demeter richtlijnen. Hij gebruikt een verscheidenheid aan biodynamische preparaten om de bodem te revitaliseren en zijn wijnstokken zo gezond mogelijk te houden.

De wijnen vertellen het verhaal.

Praktijken zoals het gebruik van hoornmest, gemalen kristal en kruidenthee, zoals bijvoorbeeld paardenstaart, dragen allemaal bij aan het bevorderen van de bodemgezondheid en de sterkte en het metabolisme van wijnstokken. De oogst gebeurt met de hand en de wijn wordt gerijpt in neutraal eiken zonder filtering, klaring of toevoeging van zwavel. Het is juist vanwege het respect voor het land en het vertrouwen in de natuur waardoor de wijnen van Weingut Schmelzer zo speciaal maken.

We proefden de wijnen voor het eerst op de dansvloer van de Weinsalon van Surki in Keulen. We proefden en stonden even stil om de volgende ochtend op zoek te gaan naar de maker van deze prachtige wijnen. We vonden hem al snel en raakten aan de praat met Georg en Elisabeth. Een klik en dat was het begin van een mooie samenwerking.

‘Wir wollen den Zauber der Region rund um den Neusiedler See in unseren Weinen abbilden: inspiriert, kunstvoll, aber ungekünstelt’.

Winkelwagen
Scroll naar boven