Les Miquettes

Wijnhuis Les Miquettes
Regio Ardeche, Frankrijk
Methode Natural
Druiven Syrah
Wijnen Saint Joseph Amfora, Campagne pour tout le monde, Syrah

Paul en Crystelle van Les Miquettes reizen rond in een busje met een houtkachel. Die zetten ze ’s nachts ook gewoon aan als ze in het busje slapen ergens naast een restaurant of wijnbeurs. We ontmoeten ze tijdens een etentje in Le Saint Eutrope. Het werd laat en we proefden hun wijnen, we dronken de wijnen en nog veel meer wijnen.

Conventionele Saint Joseph wijnen op een natuurlijke manier gemaakt

De rode wijnen zijn gemaakt van Syrah. Na fermentatie rijpen de wijnen in Amfora kelken. Iets waar Paul en Crystelle bewust voor gekozen hebben. Het geeft de wijnen mooie diepte en frisheid. Nooit voegen ze sulfieten toe. Ook niet aan hun meer ‘conventionele Saint Joseph’ wijnen.

Voor Paul en Crystelle het familiedomein in 2003 overnamen waren ze landarbeiders. Ze hebben hier veel geleerd en zeker om hard te werken. Nu zijn ze gelukkige wijnmakers met 4 ha nabij het dorpje Cheminas. Hoog op het Ardèche plateau. 3 Ha in Saint Joseph en 1 ha een klein stukje verder. Sinds 2012 werken ze grotendeels biodynamisch.

Na hun bezoek aan Georgia zijn ze wijn gaan maken in Amfora

Scroll naar top